söndag 31 juli 2011

Vad motiverar till skygglapparna?

Hur kommer det sig att så många väljer att blunda för uppenbara fel i det vardagliga livet?
Vad motiverar till skygglapparna, helt obegripligt för mig. Jag vill veta hur resonemanget går, om det finns någon logik i det eller ifall rädsla eller bekvämlighet kan vara stöttepelaren för naiviteten och låtsasblindheten.

Är det verkligen så svårt att se utanför sin egna relativt begränsade kunskapsdatabas, vad hindrar så många medborgare att våga öppna för andra och lära av varandra.  Vad är det som är så jävla knepigt med att yttra en åsikt som inte är direkt kopierad ur en tidningsartikel eller citerat från nyhetsmorgon?

Kan det inte kanske t o  m vara lite intressant att pröva tänka lite själv och formulera egna ideér yttre egna (genomtänkta) åsikter, tankar.
Teorier! Ja i allra högsta grad, det är ju precis vad vi går runt och bär på (ÄVEN DET VI LÄRT OSS GENOM METRO ELLER DN) skillnaden är att det är deras teorier.

Ni som känner er påhoppade eller på nåt sätt aningen störda av den här texten, känn er fria att uttrycka era åsikter och kommentera, klaga på inlägget eller kom med upplysning om ni känner för det.
Det är varmt välkommet!

2 kommentarer:

Ylva sa...

Hej Amir;

Känner mig varken påhoppad eller störd av din text, däremot mycket "uppfriskad". Mina tankar går direkt till Per och hur han berör samma problematik i flera av sina dikter bl.a den på sid 52 "Sanningsflykter, svajar, tryter.
Allt ur maskinen, ur sanningsdoktrinen.
Den baddar ditt sinne, ditt inre.
Glöm alla frågor, plågor, lågor.
Allt vi har är sanning på burk.

Varmaste hälsningar från
Ylva

Yasmine sa...

Precis som religion är skygglapparna ett sätt att inte behöva tänka eller ta egna beslut. Det verkar vara enklare att gå i hjulspåren som grävts upp åt oss.. Inte avvika för man kanske hamnar på "fel" väg. Men varför litar man på alla myndigheter, media osv. Man måste ju fatta att det finns ett syfte med att vi ska tro på det som sägs.. Egen vinning, för DOM. Låter kanske snurrigt och vilka är DOM, men så tänker jag iallafall.