fredag 25 september 2009

En dålig idé

Ikväll lever hoppet om den nöjsammaste, festligaste och kanske mest lyckade utekvällen på väldigt länge. Kvarterskrogarna översvämmas, stammisarna pröjsar sina krognotor och skuldlapparna rivs med ett leende av överlyckliga sönderstressade krögare. Servitrisens rumpa är ändå lite sexigare än förra helgen, hon måste ha tränat med thighmastern eller kanske är det kjolen som sitter lite tightare. Och se där grannfrun har tittat ut också, vem vet kanske blir det ett nyp ikväll, blackjackbordet kommer iallafall inte svika det är ett säkert kort.

Det är idag allt händer. Allt det som har förberetts under en månads tid, fantasiernas förvandling, askungens bal, alla goda vänner som hälsar glatt och höjer glasen i en skål och bjuder in till skratt och gemenskap. Ljuvligare musik kan man sällan höra så som just idag. Och just som den vise filosofen Magnus Uggla sjöng för oss så är du för en dag KUNG I BAREN.

Det är verkligen en dag att passa på att supa till, en dag som ska firas med alla medel möjliga. Spendera den där extra tusenlappen idag, tafsa lite på den där tjejen på dansgolvet och knuffa nån som står i vägen. Finskjortan, spänntröjjan eller den coolaste hoodyn är det enda alternativet en kväll som denna.

Det är Amatörafton en kväll som sent ska glömmas, en riktig hederlig svensk folkfest med alla dess karaktäristiska inslag. Så se till att ge järnet nu och gör det till en minnesvärd baksmälla med spyor, blåmärken, ångest och kanske t o m en och annan lucka. Långa högljudda konversationer om arbetet och en och annan utspilld drink innan stängningsdags för att avslutas med slagsmål på taxistoppet.

Lycka till nu tjejer och killar!

Och floppar ni krogragget så häng inte läpp, det kommer en ny chans nästa månad eller kanske redan imorgon, helgens andra dag, eller second chance som det heter på engelska.

4 kommentarer:

yasse sa...

Haha så sant som det var sagt! Löningshelg, då allt händer :) Hur kan man bli så upprymd när man vet hur det brukar bli? Och så ledsen när man inte lyckas? Den 25 kommer ju faktiskt varje månad. En annan sitter iallafall hemma. Så jag slipper blåmärken, spya, ångest och tom plånbok. Trevlig helg du :)

yasse sa...

kollar du föressten nångång min blogg?

Teleterror sa...

Jag var inne och skummade igenom den men det var ett tag sen nu.
Ska kika på den och se vad du skrivit på sistone.
Det var korsbarsblommor den hette va?

Anonym sa...

=) klockrent skrivet !

hoppas allt är bra med dig och tjejen !