onsdag 22 juli 2009

Rätt och fel? Dagens mening

Det råder stor förvirring i samhället om vad som är rätt och fel. Är det ok att planka på tåget, ladda hem disneyfilmer till barnen, röka på perrongen, prata i mobil på tåget mm mm osv...
Inte så konstigt egentligen, det finns helt enkelt för mycket regler (regler=förbud bara en synonym i praktiken) och överdriven övervakning. Vad fan ska vi med alla jävla kameror till och den intensiva avlyssningen och var går gränsen för säkerhet till nyfikenhet. Nu går debatten varm angående signalspaning, ip-adresser etc etc... I praktiken innebär det att vi kommer få ytterligare mer övervakning och mindre integritet och frihet när hetsen lagt sig. Så har utvecklingen gått hittills iallafall och allt fler medborgare anses kriminella och allt fler vaggas in i den falska trygghet som övervakningen skapar.
Nu har vanliga hederliga svenskar tagit klivet in i kriminalitet och går runt med nojjor och skam utan att egentligen fatta varför. Gränserna för vad som är tillåtet och inte blir lättare och lättare att kliva över och alla jävla regler och förbud blir bara löjligare och löjligare tills dom till slut helt tappar sin funktion och mening. Och för att styra upp det skapas fler regler som ingen bryr sig om eller fyller nån egentlig funktion. Titta bara vad som hänt efter piratebay målet, Frankrike var snabba på att göra nåt som skulle vara lika strikt om inte snäppet duktigare och där blir du avstängd från internet om du fildelar men du får betala för tjänsten. Vad ska det vara bra för? Folk som har råd att köpa skivor och dvd-filmer gör väl det ändå och alla andra vill njuta till samma musik/filmer men har kanske inte råd, dom kommer inte börja köpa eller sluta ladda ner eller sluta lyssna/titta på vad dom nu föredrar. Bara tanken är ju absurd. Ska dom få böter eller kanske sättas i fängelse? Dom har ju inte råd att spendera på hyrfilmer hur fan ska dom betala skadestånd till stora mediabolag? Det är ju skrattretande.
Samma med sl, BUSSKORTEN ÄR INTE PRISVÄRDA och vem fan stannar hemma för att man sätter upp stora glasdörrar och satsar miljoners miljoner på att göra knepigare system för att passera spärren. TIPS TILL SL! Det går att komma förbi ändå har ni inte märkt det. Så ge upp och sänk priset på enkelbiljetterna så kommer fler att köpa sin resa.

Och så övervakningen då. Såhär stod det i en nyhetsartikel
....föreslår också en reglering av spaning i etern, som hittills varit helt oreglerad. Det ska i fortsättningen bara få ske i syfte att avslöja, utreda eller förhindra brott för som ger minst två års fängelse. För Säpos del ska det få användas även i andra fall då allvarliga hot mot nationell eller internationell säkerhet motiverar det.
Om man läser den här artikeln noga så vill dom alltså bara upplysa allmänheten om att dom spanar bäst fan dom vill och i fortsättningen kommer dom att göra det mer öppet.
Alltså summa kardemumma nu behöver man inte ens vara kriminell eller göra riktiga brott längre för att vara under övervakning.

Nej nu får det fan vara ett slut på den här jävla förbudskulturen, sluta gapa efter mer regler och gnäll över saker som funkar, annars kommer vi snart alla vara brottslingar. Förbud är jävligt lätta att införa men så gott som omöjliga att häva. Tänk på det nästa gång ett förslag på förbud blir aktuellt, kommer det verkligen lösa nåt, kommer det ens lösa dina problem egentligen? Förbud är nämligen inget man provar på så som många verkar tro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet om hur regler kan fungera! Tyckte det var jättebra att du lyfte tanken att regler inte är något man bara provar på. Liksom du så tror jag också att det är många som tror det. Men hur gör man som medborgare för att bromsa ett förslag? Jag tycker Pirate Bay- rättegången var en intressant ventil som visade hur folk känner inför något så stort som copyrightfrågor. Det visar också att olika generationer kan vara av helt olika åsikt och vilka som representeras i olika fall. Just i den frågan var det intressant eftersom det handlade om en hyfsat "vuxen" generation som mötte en äldre verksam generation. Såklart handlade det mest om olika företag, "artister" och deras rätt till intellektuell egendom men i alla fall så blev det en spegel av något mer. Fortsätt reflektera, hoppas fler hittar hit. nadia.

Anonym sa...

I denna ljuva sommartid...