tisdag 21 juli 2009

Svininfluensan?

Vad vet vi egentligen om den nya farliga epidemin som kryper sig in i vårt idylliska Sverige? Är det lika farligt som "galna ko sjukan" och fågelinfluensan eller kanske ändå lite farligare? Kanske bäst vi köper en ny tv och ser till att hålla oss undan från folksamlingar. Undra om det går att ta ledigt från jobbet till den blåser förbi? Tur i oturen för alla arbetslösa då som kan stanna hemma och söka jobb i tryggheten av sina hem och på så sätt kanske klarar sig från influensaepidemin.
400.000 svenskar minst kommer insjukna redan till hösten har nåt geni räknat ut och med lite otur så många som 5.000.000 svenskar med svininfluensa i år. Och bevis för det har man ju sett på tv och i tidningar runt om i världen. PANDEMI!!! Nu är det snart bara en tidsfråga innan vaccinet är slut, barn och gamla får inget om det ska räcka laget runt. Vilka ska bli utvalda att överleva och befolka vår planet på nytt?

Ja sug på den karamellen och spotta ut den igen, vi kommer inte utrotas, hotet är lika allvarligt som alla andra jävla influensor som kommer vartenda år. Och ja det dör en massa folk runt om på vår fina planet varje år, även i Sverige.
Är det ens nån som är rädd? Hur fan ska man kunna ta forskare och politiker på allvar när dom håller på såhär? Och dom som gör dom skeva kalkylerna, vart fan får dom allt ifrån? Men seriöst halva befolkningen eller minst 5% av oss vad vill dom ha sagt egentligen? Larvigt. Är det nån som ens vet varför det kallas svininfluensan, kommer den från grisar eller grisiga personer, finns det nån logik i namnet överhuvetaget.
Nej jag chansar på att det inte kommer drabba mig och står över vaccinet även i år, sparar ett par hundringar och äter nåt gott istället, kanske en galen ko eller god kyckling.
Nästa år kommer fiskfebern lagom till sommaren så passa på att njut av laxen medan ni kan.
Lycka till och håll er friska!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha ja man vet ju aldrig.

Jag pratade med en gammal man häromdagen som också tänkte att de gamla inte skulle få vaccin. Dessutom hade han sett en debatt på tv som fick honom att tro att gamla inte behöver vaccin för att de har haft så många influensor under sitt liv? Samtidigt sa han att de som brukar ha svårast att klara influensor är just gamla människor. Där kan vi prata maximalt förvirrad av all rapportering. Så nu satt han på balkongen och tänkte att det var lika bra att få det på en gång, så att han kunde vara först ut att få vård.

Vad betyder det förresten när det står reaktioner under ett inlägg? Ja, nej, kanske, står det?

Teleterror sa...

Svar på Ja Nej Kanske. Jag har just startat bloggen och inte helt och hållet blivit klar med utformandet av sidan men i vissa inlägg är det meningen att det ska gå att kommentera eller reagera med ja nej kanske rutorna. Jag borde kanske lägga till ta bort eller ändra i rutorna, har bara inte kommit så långt med det ännu.

Yasse sa...

Asså det är inte farligare med denna influensa än en vanlig influensa för dom med hyffsat imunförsvar. Jävla hysteri. När dom förklarade på jobbet att den första sprutan ger ca 40% skydd och den andra 70% blev folk hysteriska.. Åh nej bara 70% skydd. Som att dom räknade med att bli sjuka. Först och främst är det typ ingen risk att dom blir sjuka och sen att ha 70% skydd mot typ ingen risk är ju absolut helt ok.. Haha som folk stissar upp sig för ingenting!